''Serbia Fashion Week'' od 20. do 27. novembra

14:11:00 14.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Manifestacija ''Serbia Fashion Week'', deveta po redu, biće održana od 20. do 27. novembra u Novom Sadu i Beogradu, kada će se predstaviti oko 60 dizajnera iz brojnih zemalja, kao i domaći dizajneri.

''Serbia Fashion Week'' od 20. do 27. novembra

Prema rečima Svetlane Horvat, predsednice "Serbian Fashion Weeek-a", ekskluzivna gošća festivala mode biće Patricija Guči, unuka osnivača ''Gucci'' dinastije, a biće predstavljeno i prvo izdanje za Balkan knjige na srpskom jeziku, koja govori o tome kako je stvorena imperija ''Gucci'', i to u saradnji sa izdavačkom kućom ''Laguna'' iz Beograda.

- Patricija će na završetku manifestacije u ambasadi Italije dodeliti nagrade za najbolje u oblasti mode u Srbiji, a ona će odlučiti i o najboljem srpskom kreatoru u 2017. godini. Značaj njenog dolaska je pre svega u brendiranju i skretanju pažnje na Festival, Novi Sad i Srbiju. Ovo je njeno prvo javno pojavljivanje u Jugoistočnoj Evropi, pa će to privući brojne goste u Novi Sad, ali i medije iz cele Evrope – rekla je Horvat.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić kazao je da osim značaja koji ima za modu, najšire posmatranu, ''Serbia Fashion Week'' mnogo doprinosi turizmu, ali pre svega utiče na dobar imidž Novog Sada.

- I ovoga puta Novi Sad imaće zadovoljstvo da ugosti najveće eksperte iz pomenutih oblasti i znanje koje će podeliti sa našim dizajnerima doprineće njihovom razvoju. Moda, dizajn i uopšte vizuelni identiteti su načini komunikacije, pričaju priče i nose informacije, poruke, pa se i u tom smislu može sagledati njihov značaj – rekao je Roži.

Kompletan program "Serbia Fashion Week-a" dostupan je OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?