Šesnaest kandidata za Oktobarsku nagradu Novog Sada

13:10:00 04.10.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Čak 16 kandidata prijavljeno je za Oktobarsku nagradu Novog Sada. Njih su kandidovali građani, organizacije i institucije. Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada utvrdila je da su ove prijave podnete blagovremeno, tačnije do 15. septembra.

Šesnaest kandidata za Oktobarsku nagradu Novog Sada


Među predloženim kandidatima za Oktobarsku nagradu su nekadašnji kustos i rukovodilac Spomen-zbirke Pavla Beljanskog dr Vera Jovanović; Tehnička škola „Pavle Savić“; organizator dečijih i omladinskih programa i humanitarnih manifestacija Lato Tibor; direktor Srednje mašinske škole Vladimir Gavranić; fotoreporter Jaroslav Pap (posthumno); Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“; Klinika za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine; Ustanova za izradu tapiserija „Atelje 61“ Petrovaradin; stonoteniserka sa invaliditetom Borislava Perić Ranković; urednik filmskog programa Kulturnog centra Novog Sada Đorđe Kaćanski i Kaćke novine.

Kandidati su i direktor Muzičke škole „Isidor Bajić“ Mr Radmila Rakin Martinović; predsednik, osnivač i aktivista Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković; specijalista opšte medicine Snežana Jankov; direktor folklornog udruženja „Veliko kolo“ iz Veternika Milan Veselinović i Folklorno udruženje „Veliko kolo“.

Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra - Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti. Ova nagrada se dodeljuje građaninu ili grupi građana za zajedničko delo ili ostvarenja, koji rade ili su radili na teritoriji Grada Novog Sada, kao i preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama čije je sedište na teritoriji Grada.

Oktobarska nagrada dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada.

Oktobarska nagrada se može posebno dodeliti učeniku i studentu kao pojedincu ili grupi za zajedničko ostvarenje i rezultate u naučnom ili umetničkom radu, kao poseban vid društvenog priznanja za stvaralaštvo mladih na teritoriji grada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.1 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?