Šest godina od tragedije u "Kontrastu"

09:04:00 01.04.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Šestoro mladih je poginulo, a više njih povređeno na današnji dan pre šest godina, u tragičnom požaru koji je izbio u diskoteci Kontrast.

Šest godina od tragedije u "Kontrastu"

U znak sećanja na stradale, Tamaru Miladinović (25) iz Novog Sada, Marinu Aničić (25) iz Čuruga, Milenu Dalmaciju (26) iz Futoga, Zorana Ignjatovića (28) iz Gacka, Marka Pavlovića (29) iz Kragujevca i Renata Vukovića (21) iz Kikinde, porodice i prijatelji će u danas u 13 sati ispred spomen-obeležja kod "Kontrasta" upaliti sveće i položiti cveće.

Branku Miladinoviću, ocu novinarke Tamare Miladinović, jedne od žrtava, nepravosnažnom presudom Osnovnog suda u Novom Sadu, dosuđeno je pravo na naknadu materijalne štete, koju će solidarno morati da isplate osuđeni za ovu tragediju - vlasnik diskoteke Alojz Ganić, koji je osuđen na pet godina zatvora, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković na devet i sedam godina, a električar Miroslav Papuga, koji je popravljao instalacije u objektu, na devet godina zatvora.

U obrazloženju presude navodi se da u tom objektu nisu bili ispunjeni tehnički uslovi za performanse uz upotrebu pirotehničkih sredstava, niti su preduzete sve Zakonom propisane obavezne mere za zaštitu od požara. Takođe, navodi se i da do tragedije ne bi došlo da su nadležni savesno obavljali službene dužnosti.

Ipak, iako su u sudu vođeni postupci protiv nekoliko inspektora, niko nije osuđen zbog propusta u radu, iako se ispostavilo da su dozvolili da "Kontrast" radi iako nije ispunjavao neophodne uslove.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?