Šestaka osmaci tukli i terali da pije urin

12:03:00 21.03.2016, Komentara: 6

Novi Sad - Ž. J., učenik šestog razreda OŠ "Branko Radičević", pretučen je kaišem u školskom toaletu, a drugi učenici su ga terali da pije urin.

Šestaka osmaci tukli i terali da pije urin

Z. M, D. R, B. K. i Đ. B., učenici osmog razreda i još nekoliko njihovih vršnjaka, ovog dečaka konstantno zlostavjaju od septembra prošle godine, tvrdi majka Ž. J. Ona kaže da su ga premlaćivali više puta, gnječili mu prste, terali ga da pije urin, a svoja iživljavanja posle objavljivali na Jutjubu. Za sve ovo saznala je pre sedam dana, kad su njenog sina i još jednog šestaka pretukli u školskom toaletu.

"Tog dana tukli su ih kaiševima i šakama. Zvali su me u školu, tamo su bili policija i Hitna pomoć. Nisam mogla da dođem sebi. On nije hteo da mi kaže šta se dešava, jako je miran dečak. Primetila sam jednom modrice na rukama i nagnječen prst, ali je rekao da se povredio na fizičkom. Posle mi je priznao da su mu pretili nožem i palili ga upaljačem da bi o svemu ćutao", kaže majka deteta.

Od udaraca je dečak zadobio hematome na obe ruke i na leđima. Majka je kasnije saznala i za druge slučajeve - gnječili su mu prste postoljem za toalet-papir, te ga terali da pije urin iz plastične flaše u koju su pre toga pred njim urinirali.

Majka Ž. J. kaže da nastavnica nije htela da uđe u toalet kada je saznala da su oni tamo pretučeni, nego je zvala direktora.

"Navodno nisu znali da se sve to dešava, a većina dece je znala. Pa vukli su ih po hodnicima! Škola želi sve da zataška. Imaju i video-nadzor koji očigledno ne pregledaju", tvrdi majka Ž. J.

Dečaci nasilnici su policiji priznali svoja iživljavanja, a dodatno šokira to što je sva mučenja snimala jedna devojčica koja ide u isti razred kao i četvorica drugih nasilnika. Snimci su nekoliko dana bili na internetu, ali su skinuti. Protiv ove četvorice osmaka pokrenut je postupak u Višem javnom tužilaštvu za zlostavljanje i mučenje.

Aleksandar Maletin, direktor OŠ "Branko Radičević", rekao je da škola nije znala za nasilje među učenicima, i da je on ovaj slučaj zatekao u toaletu, gde su mu počinioci, nakon ubeđivanja, priznali šta su uradili. Tada je pozvao MUP, sazvao roditeljski sastanak, a pedagoško-psihološka služba obavila je razgovore sa decom. Škola je nakon ovog slučaja uvela "sanduče poverenja", namenjeno anonimnoj prijavi svih nemilih slučajeva u školi.

Izvor: Blic, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

6 komentar(a)

Ana

, *.nsurbanizam.rs

Pod hitno usvojiti Aleksin zakon, sramota da ga nisu usvojili u skupštini. Sramota kakva je bezbednost dece.


Milana

, *.dsl.bell.ca

Ja sam isla u ovu skolu, katastrofa. Svi nastavnici ne zainteresovani i za obrazovanje a i za bilo sta u vezi ucenika. Samo kafe da se ispijaju, kasni na casove, i onda treniraju strogocu.


@Za Milanu

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Eh, vidi se da je losa skola, kad te nisu naucili da se "ne zainteresovani" pise zajedno :)


NS

Kada shvatite da sve sto je jeftino i 'besplatno' vodi veoma brzo i sigurno na dno, umesto da upravo u siromasnom drustvu treba insistirati na tome da kvalitet ima odgovarajucu cenu. Podmecu vam 'besplatan' sport, 'besplatnu' zdravstvenu zastitu... a besni ste na one koji se zalazu da se kvalitet naplati i mislite da onda nista necete moci da priustite sebi i svojoj deci... Razmislite! Sve treba da kosta spram kvaliteta, a vi treba da ne zatvarate oci i lazete sebe da je sve u redu samo da kosta sto manje. Kada vam demagozi pricaju o besplatnom pitajte ih odakle obezbedjuju to besplatno umesto sto aplaudirate - pa to je vas poreski novac od kojeg vam ponizavajucu crkavicu predstavlaju kao da su sami iz svoga dzepa dali. Treba biti uzasno glup pa to ne videti. Kada budete zeleli deci ono sto je dobro a ne ono sto je jeftino, kada shvatite da im to dobro ne mozete priustiti pa ipak odlucite da ih ne zasipate jeftinim trikovima i ne ucite da zatvaraju oci pred kvalitetom kako ne bi patili sto je tesko do njega doci i kada prestanete da patite a pocnete da razmisljate i radite iz sve snage - desice se ono sto i u danas prosperitetnim drustvima koja su imala iste probleme u proslosti.


Sanja

, *.dynamic.sbb.rs

Ti (ili ta), koji si komentarisao za Milanu da je nepismena, treba da te bude sramota, od celog teksta ti je to upalo u oci... Zato nam se ovakve stvari i desavaju jer zanemarujemo sustinu.... Videla bih kako bi ti bilo da je tvoje dete u pitanju.... Aleksin zakon podhitno... Nema cekanja... Minuti su u pitanju....


sm

, *.dynamic.sbb.rs

A mi prvacima dajemo ooopisne ocenice i smaaajlije, nemoj da slucajno povredimo njihovu licnost.. ne sme ni dlaka s glave da im fali da ne bi slucajno sutra bili manje kreativni i da ne ugnjetavamo njihova prava...Treba da se usvoji sto pre naravno, ali nikakav Aleksin zakon nece pomoci ako roditelji vaspitavaju svoju decu tako kako su ti osmaci vaspitavani... Ja bih javno pokazala njihove slike i objavila imena da ih lepo izopstimo iz civilizovanog drustva. Takvi su za deportovanje u džunglu.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?