Šesti 21114 - Film fest od četvrtka do nedelje na Novom naselju

13:09:00 15.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Šesti po redu „21114 - Film fest” na Novom naselju, biće održan od 17. do 20. septembra na dvema lokacijama na otvorenom u ovom delu Novog Sada. Festival će, pored posetiocima dobro poznate lokacije, livade u ulici Bate Brkića 34 (lokaciji budućeg Kulturnog centra Novo naselje) ove godine imati program i na još jednoj zelenoj površini Novog naselja, a to je livada prekoputa Gerontološkog centra.

Šesti 21114 - Film fest od četvrtka do nedelje na Novom naselju


Program festivala, između ostalih, čine filmovi:

- „Nebeska tema” (Režija: Mladen Matičević, uloge: Darko Rundek, Momčilo Bajagić, Svetozar Cvetković),

- „Tusta” (Režija: Andrej Korovljev, uloge: Damir Urban, Boris Furlan, Zoran Predin),

- „Realna priča” (Režija: Gordan Kičić, uloge: Gordan Kičić, Nina Janković Dičić, Nebojša Ilić),

- „Moj jutarnji smeh” (Režija: Marko Đorđević, uloge: Filip Đurić, Jasna Đuričić, Nebojša Glogovac),

- „Grudi” (Režija: Marija Perović, uloge: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković),

- „Dohvati nebo” (Režija: Milutin Darić Daka, uloge: Milan Kovačević, Maja Šarenac, Petar Božović),

- „Dnevnik Diane Budisavljević” (Režija: Dana Budisavljević, uloge: Alma Prica, Igor Samobor, Tihomir Stanić)

Pored najnovijih filmskih ostvarenja, publika će imati i vrlo težak zadatak, da izglasa najbolji film iz selekcije kratkometražnih filmova „Zlatni čep”. Za ovu, sada već tradicionalnu nagradu putem konkursa Novog kulturnog naselja, prijavilo se više od 50 filmova iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Filmovi iz ove selekcije biće prikazani u četvrtak, na otvaranju festivala, dok će „Zlatni čep” (autorski rad akademskog vajara Dejana Jankova), u nedelju biti dodeljen autoru čiji film osvoji najviše simpatija publike šestog „21114 – Film festa”.

Novina u ovogodišnjem programu biće „Bioskop kod Ike i Tibora”, na livadi prekoputa Gerontološkog centra na Novom naselju. Doajeni novosadskog umetničkog života Ilija Ika Bašić i Tibor Vajda odazvali su se pozivu Novog kulturnog naselja i odabrali naslove koje filmska publika retko ima priliku da pogleda. U petak, 18. septembra Novi Sad će ugostiti selekciju filmova Ike Bašića, a naredne večeri kroz svet filma Sergeja Paradžanova vodi nas Tibor Vajda.

Kao i prethodnih godina, ulaz na sve sadržaje je besplatan, a kompletan program i satnica šestog „21114 – Film festa” dostupni su na Facebook stranici Novo kulturno naselje.

Ovogodišnji festival održaće se u skladu sa svim pravilima i merama sprečavanja širenja i zaštite od zarazne bolesti Covid -19, u smanjenom kapacitetu u odnosu na prošlogodišnja izdanja, te se apeluje na posetioce da dođu na vreme i zauzmu mesto, kao i da se svih mera pridržavaju.

Filmski festival na Novom naselju, na jedinstvenim lokacijama pod otvorenim nebom prošlih godina je prikupio velike simpatije publike, a samo prošlogodišnje izdanje festivala posetilo je više od dve hiljade Novosađana. “21114 – Film fest” jedna je od aktivnosti u sklopu višegodišnje inicijative Novog kulturnog naselja da ovaj deo Novog Sada dobije Kulturni centar. Novo kulturno naselje i upravo inicijativa za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju, bili su jedan od važnih činilaca za kvalitet i raznovrsnost aplikacije grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?