Šesti Kaleidoskop kulture startuje 7. septembra

11:08:00 18.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Šesti Kaleidoskop kulture koji će u Distriktu i mreži kulturnih stanica u Novom Sadu okupiti više od 1.000 domaćih, regionalnih, evropskih i svetskih umetnika počinje 7. septembra i trajaće do 15. oktobra.

Šesti Kaleidoskop kulture startuje 7. septembra


Ovogodišnji Kaleidoskop kulture svečano će biti otvoren na „korzu“ Bulevara Mihajla Pupina gde će nastupiti jedan od najboljih svetskih pijanista Peter Bence uz Vojvođanski simfonijski orkestar, potom će se nastaviti u Distriktu, kroz multimedijalni performans „Vek neraskidivih veza“, te će tako četvorodnevno otvaranje okupiti više od 300 umetnika.

Ulaz na programe Kaleidoskopa kulture je besplatan, a detaljnije informacije možete pronaći na sajtu kaleidoskopkulture.com ili OVDE

Inače, Kaleidoskop kulture, prema istraživanjima je najposećeniji i najprepoznatljiviji događaj Evropske prestonice kulture, sa najvišim ocenama publike.

Ovaj projekat je nastao u okviru priprema za godinu titule Evropske prestonice kulture, i nastavio da postoji kao legat i nakon 2022. godine, polako prerastajući u tradicionalno okupljanje građana, umetnika, ustanova i institucija oko sadržaja koje zajednički kreiraju i koji na kraju doprinose ne samo bogaćenju kulturne matrice našeg grada nego i oplemenjivanju života zajednice.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1008.4 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?