Šestočlana porodica stradala u požaru na Salajci

10:08:00 23.08.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Šestočlana porodica stradala u požaru koji je noćas oko tri iza ponoći izbio u kući koja se nalazi u nelegalnom naselju na Salajci.

Šestočlana porodica stradala u požaru na Salajci


Roditelji i njihovo četvoro dece, uzrasta od dve do sedam godina, izgubili su život u požaru, koji je izbio u kući, u ulici Đorđa Dere.

Kako je potvrđeno u MUP-u stradali su D. A. (29), M. S.(23), E. A. (7), S. S. (5), D. A. (4) i L. A. (2).

Prema rečima brata stradale M. S., njega je probudilo dozivanje u pomoć. Kada su on i njegovi roditelji izašli iz svog dela kuće videli su da je požar zahvatio deo u kojem je živela njegova sestra sa porodicom. Pokušali su da dođu do nje, njenog muža i četvoro male dece koji su se nalazili u jednoj sobi koja je bila u plamenu, ali nisu uspeli.

Pripadnici Uprave za vanredne situacije, devet vatrogasaca sa dva vozila, ugasili su požar, a policija i javni tužilac obavili su uviđaj lica mesta.

Hitna pomoć je intervenisala po pozivu u 2.45 časova, ali, na žalost, mogli su samo da konstatuju smrt više osoba.

Sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu.

Tela nastradalih preneta su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja.


Porodica bila onemogućena da se evakuiše


Načelnik uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Stojan Milovac kaže da je šestočlana porodica koja je stradala u požaru bila onemogućena da se evakuiše zbog stanja kuće.

- Radi se o jednoj specifičnoj situaciji, objekat nema priključenu električnu energiju nego su u pitanju produžni kablovi. Čvrst objekat gde je porodica i pronađena, gde postoji prozor koji se naslanja na ogradu Almaškog groblja, samim tim oni su bili onemogućeni da se evakuišu - pojasnio je Milovac novinarima na licu mesta.

Prema njegovim rečima, intervencija nije bila tog obima da može da se kaže da je to izuzetno velika intervencija gde je potrebno mnogo vatrogasaca i vozila.

- Apsolutno ćemo sve ispitati i utvrditi da li postoji prostor za nešto što nije u skladu sa našim procedurama rada, ali ja smatram da su naši vatrogasci i spasioci apsolutno ispravno postupili i brzo - rekao je Milovac i dodao da su vatrogasci posle dojave za minut već izašli iz vatrogasne brigade i stigli na mesto događaja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1019.8 mb
Vetar: 1 m/s, SSE
Sre 5° - 20° Malo i umereno oblačno
Čet 8° - 17° Mogući pljuskovi

Anketa

Kupate li se na Štrandu?