Šetnja Fruškom gorom "Za dušu i telo nemarkiranim stazama"

13:12:00 10.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Planinarska šetnja "Za dušu i telo nemarkiranim stazama" zakazana je za sutra, 11. decembar. Ruta će biti Beočin selo - silazak sa puta pre manastira - Kozje brdo - severna padina - Čerevićki potok - potokom do Žiljskog vodopada - stari kop na Kozjem brdu - Beočin selo.

Šetnja Fruškom gorom "Za dušu i telo nemarkiranim stazama"

Polazak je u 8.20 sati redovnom autobuskom linijom broj 78 za Beočin selo. Autobus kreće sa međugradske autobuske stanice i staje kod lutrije, Futoške pijace i Mosta slobode. Povratak je planiran autobusom iz Beočin sela u 15 sati.

U PD "Naftaš", koji je organizator događaja, kažu da staza nije naporna, ali da ima strmih delova prilikom silaska.

"Preporučuju se dobre planinarske cipele, štapovi i dugačke pantalone. Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije", kažu u "Naftašu".

Vodiči će biti Mihajlo Lončar i Zoran Marković, od kojih se mogu dobiti i bliže informacije putem telefona 063 813 2783 i 064 888 2285.

Prganozovanjem ovog događaja "Naftaš" se pridružuje obeležavanju 11. decembra Međunarodnog dana planina, koji treba da podseti čovečanstvo na ekosistem i biološku raznovrsnosti tih područja, koje treba štititi.

Oni podsećaju da u okviru zaštićenih područja u Srbiji, planine čine veći deo, ukupna površina zaštićenih područja iznosi oko 520.000 hektara što predstavlja oko 5,9 odsto teritorije zemlje. Planinski sistemi u Srbiji pripadaju grupi najznačajnijih centara biodiverziteta u Evropi, sa brojnim specifičnim ekosistemima u okviru kojih je zastupljena flora i fauna sa mnogobrojnim vrstama od medjunarodnog značaja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?