Šetnja ljubimaca biće dozvoljena i tokom policijskog časa

16:03:00 22.03.2020, Komentara: 0

Vlada Srbije odlučila je danas da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas.

Šetnja ljubimaca biće dozvoljena i tokom policijskog časa


U saopštenju Vlade je navedeno da građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše 200 metara od mesta svog prijavljenog prebivališta i da se šetnje ne smeju obavljati u grupama.

Promene je inicirao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nakon što se MUP-u i premijerki ovih dana obratio veliki broj građana koji su trazili pomoć u vezi sa ovim problemom.

Kao što je predsednik republike juče najavio, Vlada je donela odluku da zabrana kretanja za sve građane od danas važi od 17 do 5 sati ujutru, u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19. Izuzetak je nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu da napuste svoje domove od tri do osam časova ujutru, kako bi kupili namirnice.

Napuštanje domova posle 17 časova i pre pet časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Određena je i maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu, saopštila je Vlada Srbije uz još jedan apel građanima da se pridržavaju svih mera bez izuzetka.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?