Šezdeset najboljih novosadskih đaka dobija bicikle

12:09:00 08.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Biciklizam je, bez dileme, budućnost Novog Sada, benefiti ove vrste prevoza su višestruki i učinićemo sve da dobre ideje od strane samih biciklista sprovedemo u delo, saopštio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nakon sastanka sa predstavnicima Novosadske biciklističke inicijative.

Šezdeset najboljih novosadskih đaka dobija bicikle

foto: arhiva, biciklistička staza ka Begeču

On je na svojim profilima na Fejsbuku i Instagramu naveo da će projekat subvencije kupovine bicikala biti okončan 22. septembra kada će 60 najboljih novosadskih đaka biti nagrađeno po jednim biciklom. On je rekao i da je zadovoljan što je trud Grada oko izgradnje biciklističke infrastrukture i subvencije sugrađanima za kupovinu novog dvotočkaša prepoznat i uvažen.

- Saslušao sam ideje koje novosadski biciklisti imaju za dalji razvoje ove vrste saobraćaja, gde posebno obećavajuće deluje ideja o novoj biciklističkoj stazi preko mosta Sloboda. Predstojeća Evropska nedelja mobilnosti biće obeležena zajedničkom vožnjom članova NSBI gradskim ulicama 18. septembra, a četiri dana kasnije okončaćemo uspešni projekat subvencije dodelom 60 bicikala za 60 najboljih đaka u našem gradu. Biciklizam je, bez dileme, budućnost Novog Sada, benefiti ove vrste prevoza su višestruki i učinićemo sve da dobre ideje od strane samih biciklista sprovedemo u delo - poručio je Vučević.

Predstavnici NSBI naveli su na svom Fejsbuk profilu da je sastanak prošao dobro, te da su se u gotovo sat vremena dotakli tema koje žuljaju bicikliste proteklih 10 godina: stanje staza, razvoj infrastrukture u Petrovaradinu i ka prigradskim naseljima, mostovi, parkinzi za bicikle, bezbednost i navike biciklista, rad zimske službe i parkirališta za bicikle.

- Bici saobraćaj je definitivno prepoznat kao ravnopravan u Novom Sadu i ozbiljno shvatamo najavljena ulaganja, njihovu dinamiku i interesovanje grada da podrži bicikliste i one koji žele to da budu – zaključuju u NSBI.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?