Simon i Novosađani dobijaju bejblejd arenu

12:06:00 26.06.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je šestogodišnjeg Novosađanina Simona Nikovića koji je pisao prvom čoveku grada u želji da mu dozvoli izgradnju bejblejd arene, odnosno arene za borbu čigrama. Igračka-maketa ovakve arene uručena mu je danas na prijemu, saopštio je Kabinet gradonačelnika.

Simon i Novosađani dobijaju bejblejd arenu

foto: Grad Novi Sad


- Najmlađi sugrađani nam često pokazuju koliko su iskrenost i otvorena inicijativa potrebni za sve nas starije, da nas koriguju i opomenu u slučajevima kada zaboravljamo na te male ideje, koje su itekako značajne. Ponosan sam što možemo da ugostimo u Gradskoj kući Simona i da mu se zahvalimo na odvažnosti i hrabrosti da kao šestogodišnjak gradskoj administarciji uputi pismo sa svojom idejom, konkretnom i korisnom za najmlađe. Hvala i medijima koji su skrenuli pažnju na pismo, kao i kompanijama koje su se odazvale da pomognu izgradnju arene. Ona je skoro završena, a dizajnirana je po uputstvima našeg malog sugrađanina i biće postavljena na lokaciji koju je predložio inicijator projekta Simon – kazao je Vučević.

On je rekao i da očekuju još jednu igračku da im stigne, pa će, za koji dan, Novi Sad dobiti prvu bejblejd arenu, u blizini MZ „Narodni heroji“. Novi Sad je verovatno i jedini grad sa zvaničnom bejblejd arenom.

Simon i Novosađani dobijaju bejblejd arenu

foto: Grad Novi Sad



Majka dečaka Lena Niković ispričala je izrazitu upornost svog sina i rekla da on dva meseca nije odustajao od stupanja u kontakt sa gradonačelnikom kako bi ostvario svoju zamisao.

Šestogodišnji Simon kaže da je nakon gledanja crtanog filma došao na ideju da izgradi nešto po uzoru na ono što je video u crtaću.

- Otkrio sam da ta arena može da se kupi, ali sam ipak hteo da je napravim na igralištu da svi možemo da se igramo napolju. Ja sam želeo da idem na igralište i iskopam rupu sam, ali su mi mama i tata rekli da prvo moram da pitam gradonačelnika za dozvolu, pa sam mu napisao pismo i predao ga na šalter br. 14 u Gradskoj kući – istakao je Simon.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 996.8 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?