Sindikat srpske policije negoduje što će se napadač na policajca braniti od kuće

19:03:00 01.03.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Sindikat srpske policije (SSP) oštro je reagovao na odluku Višeg suda u Novom Sadu da Nenadu Ćurčiću, jednom od napadača na žandarma Borisa Jevrosimovića, ukine pritvor i da se tokom suđenja brani iz kućnog pritvora uz nanogicu.

Sindikat srpske policije negoduje što će se napadač na policajca braniti od kuće

SSP smatra da je obrazloženje suda smešno, da se sada slegla prašina i da sudovi nastavljaju po starom, šaljući poruku da "sezona lova na policajce i dalje traje". Zbog svega toga SSP ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću postavlja niz pitanja.

"Ministre Stefanoviću, treba li vas podsećati na gromoglasna obećanja uz svečano fotografisanje sa vašim omiljenim sindikalcem? Šta ste uradili od tog dana da se nešto promeni u odnosu sudova i države prema policajcima? Jeste li podneli neku inicijativu za izmene zakona? Organizovali neki okrugli sto na tu temu? Pozvali stručnjake i ljude iz struke, predložili zauzimanje stava i usaglašavanje sudske prakse? Pitanja su hipotetička, a odgovor ne očekujemo, svima je jasno – NIŠTA SE NIJE PROMENILO, OPET STE OSTALI SAMO NA OBEĆANjU!!!", saopštio je Sindikat srpske policije.

Podsetimo SSP je nedavno organizovao protest ispred zgrade suda u Novom Sadu kako bi zatražili bolju sudsku zaštitu i upoznali javnost sa blagom kaznenom politikom sudova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?