Šišmiši u školi izazvali pometnju

16:09:00 04.09.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Nekoliko šišmiša smestilo se na strop visokog hodnika Male škole na Trgu Marije Trandafil 1 koja se nalazi u sklopu škole „Svetozar Miletić“ i napravilo pravu pometnju, piše Blic. Kako se navodi, pojedini đaci odmah su rekli kako se boje prolazaka kroz hodnik i da zbog toga ne mogu na nastavu, ali profesori kažu da je sve to samo korišćenje ove pomalo čudne situacije.
Šišmiši u školi izazvali pometnju
foto: Blic / Nenad Mihajlović

- Deca koriste ovaj problem pa se navodno boje. Jedino što se bojim je da se neko ne napravi važan i povredi te životinje koje su zaštićena vrsta i koje nikom ništa ne mogu da učine. Meni je najzanimljivije što je domar zvao Ciklonizaciju - rekla je I.C. profesorica u ovoj školi.

Blic navodi da su na teren na kraju ipak izašli stručnjaci iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode te školi predložili da nadležni u školi otkuju prozore koje se nalaze na vrhu zida i ostave ih otvorene preko noći kad šišmiši idu da traže hranu, te ih pred zoru, kad se oni vraćaju, ponovo zatvore ili zakucaju. Iz škole kažu da će ipak sačekati danas stručnjake iz ovog Zavoda da sa ultrazvučnim uređajem rasteraju šišmiše. Kako dodaju, osim nekoliko đaka koji su pokušali da ih gađaju, posle čega su zaradili bukvicu, sve je prošlo u najboljem redu.

Šišmiši u školi izazvali pometnju

foto: Blic / Nenad Mihajlović



List navodi i primer jedne Novosađanke koji svedoči o tome koliko je strah u našem narodu od šišmiša rasprostranjen i jak. Ta gospođa je, naime, ostala u liftu tri sata čekajući pomoć jer su u hodniku bili šišmiši, iako su joj ulazna vrata od stana bila udaljena svega dva metra.

izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Mili

, *.dynamic.kdsinter.net

Nastavnici prozreli strah đaka... ahhh
A kako tih šišmiša nije bilo prethodnih godina?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 5 m/s, W
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?