Sjajna slika Novog Sada uskoro pred Novosađanima

13:12:00 04.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Izložba slika "Gradovi", pančevačkog umetnika Vuka Vučkovića, u kojoj je i slika Novog Sada koja je oduševila Novosađane, biće otvorena u petak, 16. decembra od 19 sati, galerija Bel Art (Bulevar Mihajla Pupina 17).

Sjajna slika Novog Sada uskoro pred Novosađanima

Osim originala dva najnovija rada, New York City i Novi Sad, u galeriji će biti izloženi i printovi iz serije "Gradovi".

"Moja namera je da kroz ovu seriju slika podstaknem u posmatraču želju da proširi svoje znanje o kulturi i istoriji gradova koje slikam, sa idejom da kad naučimo, onda ćemo razumeti, a kad razumemo onda ćemo čuvati i negovati", rekao je autor Vučković.

On veoma detaljno slika panorame gradova, ističući sve objekte koji taj grad čine jedinstvenim i prepoznatljivim. Sveobuhvatnim načinom slikanja, umetnik želi da informiše i zaintrigira posmatrača o gradu na slici, kao i o gradu u stvarnosti, da bojama zabeleži duh i temperament gradova, da ostavi kulturno istorijski dokument i likovni sken svih značajnih mesta sa aspekta sadašnjosti i prošlosti.

Izložba će biti otvorena do 31. decembra, a cene svih printova biće snižene za 10 odsto.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?