Škole zabranile visoke štikle i mini suknje

14:11:00 27.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Dve gimnazije, "Isidora Sekulić" i "Svetozar Marković", imaju jasna pravila oblačenja za učenike i nastavnike, a ko na nastavu dolazi neprikladno odeven, biće vraćen kući.

Zabranjene su kratke i majice sa bretelama ili dubokim dekolteom, mini-suknje i helanke ukoliko nisu prekrivene dužom tunikom, odeće sa navijačkim obeležjima. Nije dozvoljeno u školu dolaziti u sandalama, visokim potpeticama, iscepanim farmericama...

Škole zabranile visoke štikle i mini suknjeIz "kodeksa oblačenja" Gimnazije "Isidora Sekulić"

U Gimnaziji "Svetozar Marković" učenici koji se ne pridržavaju pravila o oblačenju biće udaljeni sa nastave i poslati kući da se adekvatno obuku, a svaki takav izostanak biće neopravdan.

Kodeks oblačenja i ponašanja primenjuje već dve godine u "Isidorinoj" gimnaziji. Direktorka Ružica Vukobratović, smatra da uniforme treba vratiti u škole, kako za đake, tako i za profesore.

"U saglasnost sa učenicima odlučilo bi se kako bi izgledale i sa kakvim obeležjima. Našim đacima prilikom posete vršnjacima u gimnaziji u Nižnjem Novgorodu, gde se uniforme nose, to se mnogo dopalo i rado bi ih prihvatili", kaže Ružica.

Stanko Matić, predsednik Aktiva direktora srednjih škola, kaže da ideja o uniformama iako stara deceniju još nije blizu realizacije.

"Svaka škola bi trebalo da donese kodeks oblačenja, a uvođenje uniformi bi doprinelo da bude prepoznatljiva. Ideja je da sami učenici osmisle kako bi njihove uniforme izgledale", smatra Matić.

Izvor: Novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?