Školska godina duža i u Vojvodini

13:12:00 05.12.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Školska godina u osnovnim i srednjim školama biće produžena za nekoliko dana, kako za učenike u Vojvodini, tako i u ostatku Srbije, predviđeno je izmenom kalendara obrazovno - vaspitnog rada koje je uradilo Ministarstvo prosvete.

Školska godina duža i u Vojvodini


Radi usaglašavanja sa merama propisanim Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice doneo je pravilnike o izmenama i dopuni školskog kalendara za osnovne i srednje škole sa sedištem na teritoriji Vojvodine.

Izmenama je planirano da se prvo polugodište završi 18. decembra i da zimski raspust bude do 18. januara.

Školska godina za osmake umesto 4. juna, završava se 8. juna, dok će učenici od prvog do sedmog razreda u školu ići do 22. juna, a ne kako je ranijim kalendarom predviđeno 18. juna.

Za maturante gimnazija nastava se umesto 21. maja, završava 25. maja, a za učenike trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola 1. juna, umesto 28. maja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?