Skoro tri miliona dinara za uređenje sale Patrijaršijskog dvora u Sremskim Karlovcima

12:02:00 05.02.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Pokrajinska vlada danas je donela rešenje da se Eparhiji sremskoj u Sremskim Karlovcima usmeri 2,8 miliona dinara (23.700 evra) za uređenje Svečane sale Patrijaršijskog dvora u Sremskim Karlovcima. Uređenje sale biće povodom obeležavanja jubileja – 100 godina od ujedinjenja Srpske pravoslavne crkve.

Skoro tri miliona dinara za uređenje sale Patrijaršijskog dvora u Sremskim Karlovcima


Kako je saopšteno, Pokrajinska vlada je utvrdila i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o izradi novog Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine za period od 2021. do 2035. godine. Uporedo sa njime, biće izrađena i strateška procena njegovog uticaja na životnu sredinu.

Na sednici je utvrđen tekst Sporazuma o saradnji Pokrajinske vlade sa Vladom Republike Srpske na realizaciji zajedničkih projekata u oblasti visokog obrazovanja i naučnoistraživačke delatnosti, posebno u pravcu njihove internacionalizacije, digitalizacije i povezivanja sa inovativnim rešenjima u privredi. Dokumentom je predviđena saradnja Univerziteta u Novom Sadu sa Univerzitetom u Banjaluci i Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, s akcentom na zajedničkom proporcionalnom učešću istraživačkih timova, sastavljenih od istaknutih naučnika, saradnika i studenata partnerskih institucija.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 994.2 mb
Vetar: 5 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?