Skup podrške "Pravdi za Davida" danas na Trgu republike

10:12:00 27.12.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Skup podrške pokretu "Pravda za Davida", pod imenom "Protiv policijske represije", planirano je da bude održan danas od 16 sati na Trgu republike.

Skup podrške "Pravdi za Davida" danas na Trgu republike

Poziv na ovaj skup potekao je sa Fejsbuka, nakon što su 25. decembra u Banja Luci uhapšeni roditelji ubijenog mladića Davida Dragičevića. Tom prilikom je policija tukla žene, decu i sve okupljene na Davorovom trgu.

"Građani Novog Sada su uz Davidove roditelje i ostatak Republike Srpske koja se bori za pravdu. Zato 27. decembra na Trgu republike svi moramo pokazati pravo lice Novog Sada! Pravda za Davida! Protiv policijske represije", navodi se u pozivu.

Takođe, grafiti podrške pokretu "Pravda za Davida", koji se bori da se razreši slučaj ubistva Davida Dragičevića, pojavili su se tokom prethodne noći u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu. Jedan od grafita je "Pravda za Davida", a drugi "Republika Srpska stidi se Dodika. Novi Sad poručuje pravda za Davida".

Podsetimo, David Dragičević ubijen je 18. marta ove godine i od tada traju svakodnevni protesti u Banja Luci.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?