Skup podrške pravima životinja danas na Trgu slobode

09:06:00 05.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Nacionalni dan prava životinja u Srbiji biće prvi put održan u našoj zemlji i to u Novom Sadu, koji će se na ovaj način pridružiti mnogim svetskim metropolama u obeležavanju ovog dana.

Skup podrške pravima životinja danas na Trgu slobode

Foto: Facebook NARD




Događaj koji organizuje Vege zajednice, počinje u 17 časova javnom komemoracijom - minutom ćutanja kojim će aktivisti i svi prisutni odati počast svim životinjskim žrtvama na planeti, prenosi 021.rs. Nakon toga biće pročitana Deklaracija o pravima životinja, koju će moći da potpišu svi zainteresovani građani, a potom će govore održati kako aktivisti za prava životinja, tako i javne ličnosti koje su pristalice i podrška veganskog pokreta u Srbiji.

Nacionalni dan prava životinja je ustanovljen od strane neprofitne organizacije „Naša planeta. Njihova takođe.“ 2011. godine i obeležava se u mnogim zemaljama širom sveta, prve nedelje juna, u cilju pružanja glasa za životinje i podizanja svesti o njihovim pravima.

Na ovaj dan se održavaju posebne NARD manifestacije u znak sećanja na milijarde životinja koje svake godine umiru zbog ljudi. Tog dana se edukuje javnost o stilu života bez okrutnosti, u vidu biljnih alternativa, i ujedno proslavlja napredak koji je učinjen u cilju okončanja patnje životinja.

Više o ovme možete saznati OVDE ili na https://thenard.org


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?