Skuplja struja od 1. avgusta

12:06:00 20.06.2015, Komentara: 0

Od 1. avgusta domaćinstva u Srbiji plaćaće struju skuplju u proseku za 12 odsto. Kilovat-čas struje koštaće ubuduće 7,28 dinara, plus PDV od 20 odsto, odnosno 8,84 dinara.

Od 12 procenata poskupljenja 4,5 procentnih poena pripašće Elektroprivredi Srbije, a preostalih 7,5 idu u budžet, na osnovu akcize na struju koju je vlada prvi put uvela, uprkos činjenici da neke mnogo bogatije zemlje u Evropi imaju nultu stopu akciza.

Skuplja struja od 1. avgusta

Aleksandar Antić, ministar energetike, rekao je da se novo poskupljenje ne odnosi na industriju i privredu, već samo na domaćinstva, jer je tržište struje liberalizovano, tako da se ne očekuju nova lančana poskupljenja robe i usluga.


Dušan Vujović, ministar finansija, objasnio je da ovaj procenat poskupljenja ne bi trebalo da bude veliki udar na budžet građana, jer će sadašnji račun, na primer, od 2.500 dinara, od 1. avgusta biti veći za oko 300 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?