Skupština grada odlučila - gradiće se zgrade u Veterniku

11:06:00 16.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Iako je na adresu Skupštine grada stigla peticija oko 1100 građana Veternika koji su tražili da se ne usvoji odluka Skupštne grada da se na uglu Vojvode Putnika i Radničke ulice u Veterniku sagradi stambeni blok za socijalne stanove, Skupština grada je na jučerašnjoj sednici odluku usvojila i stanovi će biti građeni.

Veterničani su naveli da smatraju da na prostoru, koji je sada prazna parcela, ne treba da bude stambeni kompleks od 6.200 kvadrata, visine četiri sprata i ukupno 250 stanova. Umesto toga, taj prostor treba da bude namenjen javnim sadržajima, odnosno da kako je ranije planirano, bude napravljen centar Veternika.

Ali, gradska vlast je navela da je ta lokacija jedina koja po veličini odgovara potrebama projekta za koji je Novi Sad dobio 14 miliona evra s međunarodne donatorske konferencije u Sarajevu 2012. godine.

Skupština grada odlučila - gradiće se zgrade u Veterniku


Rasprava o novcu iz ZIG-a

Pored toga, jedna od glavnih tema jučerašnje sednice Skupštine grada bilo je i 350.000.000 dinara koje JP Zavod za izgradnju grada nije potrošio, a ni vratio u budžet, prenosi "Blic".

U izveštaju o izvršenju budžeta za 2014. godinu stoji da ZIG, iako je bio u obavezi da vrati neutrošenih oko 350.000.000 dinara to nije uradio. Krajnji rok za vraćanje bio je 31.decembar 2014. godine. ZIG prošle godine nije potrošio 367.000.000 dinara, ali je oko 16.000.000 miliona vratio u budžet, dok je ostatak ostao na računu ovog javnog preduzeća.

"Blic" prenosi da je po rečima poslanika opozicije ovo nezapamćen budžetski prekršaj, a da direktor ZIG-a Goran Višnjić tvrdi da je priča "komplikovana i dugačka", ali da je sve urađeno po zakonu.



Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?