Skupština grada zaseda danas

08:12:00 23.12.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Programi poslovanja za narednu godinu „Urbanizma”, SPC „Vojvodina” i Turističke organizacije Novog Sada, uz program investicija Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove neke su od najbitnijih tačaka dnevnog reda današnje sednice Skupštine grada. Novosadski parlament, osim toga, raspravljaće i o odobrenju da se JGSP „Novi Sad” zaduži kod EBRD banke za nabavku 30 autobusa na gas, ali i o konverziji duga Spensa od 55 miliona dinara za vodu u trajni ulog Grada u vlasništvu ovog preduzeća.

Skupština grada zaseda danas


Već je bilo reči o programu investicija Gradske uprave za imovinu, vrednom gotovo 734 miliona dinara, gde su najveći izdaci namenjeni projektima Evropske prestonice kulture, te izgradnji doma zdravlja na Adicama i rekonstrukciji stadiona RFK „Novi Sad”. Na današnjoj sednici naći će se i niz izmena odluka iz komunalnog sektora koje se usaglašavaju sa Zakonom o komunalnoj miliciji, dok je kod taksi prevoza odluka usaglašena s izmenama zakona te od sada taksi vozilo mora da ima najmanji međuosovinski razmak od 2,55 metara i gepek od najmanje 350 litara.

Gradski odbornici glasaće i o nizu urbanističkih planova, uglavnom u vezi s izmenama trasa dalekovoda, ali i planova koji određuju budući sadržaj na mestu današnjeg DES-a.

Skupština će se izjasniti i o smeni na mestu v. d. direktora Apoteke Novi Sad, gde bi dosadašnjeg rukovodioca Gojka Vujnovića, trebalo da zameni Milan Grba.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?