Sledeće nedelje počinje izgradnja fabrike čokolade

20:02:00 28.02.2020, Komentara: 0

NOVI SAD - Globalni lider u proizvodnji čokolade, švajcarska kompanija "Beri Kalebo" sledeće nedelje počinje izgradnju fabrike u Novom Sadu.

Sledeće nedelje počinje izgradnja fabrike čokolade


Fabrika će biti izgrađena na parceli koja se nalazi na putu ka Zrenjaninu, na izlazu prema auto putu E 75, a investitor planira da osim proizvodnje, u saradnji sa Tehnološkim fakultetom u Novom Sadu pokrene i naučno – istraživački centar, kao i akademiju za razvoj tehnologija u oblastima proizvodnje čokolade i kakaoa.

Od ranije je poznato da su se za dolazak te kompanije borile sve zemlje regiona, ali investitor je odlučio da u Novom Sadu izgradi prvu fabriku u ovom delu Evrope.

Prema ranijim najavama zvaničnika kompanije „Beri Kalebo“, proizvodi iz novosadske fabrike biće namenjeni primarno balkanskim državama i onim nastalim nakon raspada SFRJ, dok bi sekundarno tržište podrazumevalo Italiju, Austriju, Mađarsku, Moldaviju i Ukrajinu.



Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 5 m/s, WNW
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?