Sledeće nedelje stižu rešenja za porez na imovinu

17:03:00 13.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Gradska poreska uprava najavila je da će od utorka, 16. marta, početi podela rešenja o utvrđenom porezu na imovinu za 2021. godinu.

Sledeće nedelje stižu rešenja za porez na imovinu


U saopštenju se kaže da je od ove godine uvedena i novina kako bi se Novosađanima olakšalo plaćanje preostale tri rate koje će dospeti nakon uručenja rešenja o porezu za tekuću godinu.

Naime, građani će uz poresko rešenje dobiti i tri naloga za plaćanje preostalih rata, jer su već bili u obavezi da do 17. februara plate prvu ratu i to u visini poslednje rate utvrđene prošlogodišnjim rešenjem.

U Upravi kažu da će nalozi za plaćanje sadržati sve neophodne informacije o obvezniku, kao i o uplatnom računu, dok će obveznik biti obavezan samo da upiše u prazno polje iznos koji uplaćuje.

Neki Novosađani su rešenje već dobili putem naloga na eUpravi. Kako su nam rekli, ovo će im umnogome olakšati, jer neće morati da idu na poštu da preuzmu rešenje, pogotovo sada, u vreme pandemije. Naime, potrebno je lično prisustvo nekog od ukućana prilikom uručenja rešenja, a većina građana nije kod kuće u periodu kada ih poštari dostavljaju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.8 mb
Vetar: 1 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?