Slova s kvačicama obavezna pri uplati parkinga

17:12:00 06.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Ukoliko imate registraciju za automobil na kojoj su slova č, ć, š, ž i đ, upravo ta slova morate i ukucati kada plaćate parking sms porukom. Sve vrste zamene cc, c, dj, ch neće biti prihvaćene, a vi ćete, ukoliko ih upotrebiti, platiti parking drugom vozilu, a za svoje kaznu zbog neplaćene parking karte.

Slova s kvačicama obavezna pri uplati parkinga


Problemi ove vrste javili su se u poslednje vreme jer je povećan broj vozila u gradu, a s tim je porastao i broj novih registracija koje sadrže slova č, ć, š, ž i đ. Kako navode u Parking servisu, sistem je programiran da prepozna razliku između znakova sa kvačicom i bez nje.

- Česti su slučajevi da naši sugrađani imaju naviku da slova koja sadrže kvačice, kada uplaćuju parking, kucaju u poruci bez njih pa dolazimo u situaciju da vozači tvrde da su platili parking, ali su ipak iz nekog razloga kažnjeni - rekao je rukovodilac Službe za odnose s javnošću Radovan Jeknić.

Kako piše Dnevnik, da bi izbegli neprijatnosti, još neki period će i kontrolori obaveštavati vozače da pravilno unesu registarsku oznaku prilikom plaćanja parking-mesta.

Građani i građanke koji imaju telefone koji nemaju srpsku tastaturu, odnosno ne podržavaju slova s kvačicama, Jeknić savetuje plaćanje parking-kartom, koja se kupuje na svakom kiosku.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?