Smanjuje se broj obolelih od koronavirusa, u Dečjoj bolnici sedmoro mališana

13:05:00 06.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Broj novoobolelih od Covid - 19 infekcije u AP Vojvodini i dalje opada, a istovremeno se smanjuje i broj pacijenata koji se od te infekcije leče u za to predviđenim ustanovama u pokrajini.

Smanjuje se broj obolelih od koronavirusa, u Dečjoj bolnici sedmoro mališana


U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu se, tako, od Covid -19 infekcije u ovom trenutku leči 35, a u Opštoj bolnici u Pančevu 77 pacijenata. Od toga, u KCV su na mehaničku ventilaciju priključena dva, a u pančevačkoj bolnici jedan pacijent.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali jedan „Novosadskog sajma“, predviđenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom, nalazi se 39, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 31 pacijent.

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, od Covid - 19 infekcije leči se sedmoro dece i sva ona su u dobrom opštem stanju.

U cilju otkrivanja i lečenja svih obolelih i konačne pobede nad epidemijom virusa Covid - 19, na teritoriji cele AP Vojvodine, a posebno u južnom Banatu, i dalje se sprovodi intenzivno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
24°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 992.9 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?