Smotra dobrovoljnih vatrogasnih društava Srbije na Trgu slobode

20:09:00 26.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Dobrovoljna vatrogasna društva Srbije održala su danas, na Trgu slobode u Novom Sadu, smotru povodom primopredaje opreme, koju im je Ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo.

Smotra dobrovoljnih vatrogasnih društava Srbije na Trgu slobode

Foto: Grad Novi Sad



Na smotri je učestvovalo 200 vatrogasnih društava iz cele Srbije, prikazane su vežbe i predstavljena je nabavljena oprema.

Osim toga, održana je i prezentacija istorijata Dobrovoljnih vatrogasnih društava, a građani su mogli da se upoznaju sa razvojem dobrovoljnog vatrogastva u Srbiji od 1852. do 2021. godine. Naime, na Trgu slobode su bila izložena vatrogasna vozila, poređana po starosti, od onog iz 1857. godine do onog iz 2015. godine, uz prateću posadu u odelima iz tih perioda. Takođe, predstavljena su i vozila koja se koriste u operativnom sastavu DVD, a neka od njih su donacija MUP-a.

Inače, MUP je donirao i 44 rashodovana vozila Dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Srbiji, dok je Grad Novi Sad obezbedio 57 kompleta uniforme za dobrovoljne vatrogasce.

Podmladak Dobrovoljnih vatrogasnih društava Srbije, uzrasta od 7 do 16 godina, izveo je vežbu – rad sa brentačama i postavljanje usisne pruge za motornu pumpu.

Smotri su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kojem je predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin uručio Počasni vatrogasni krst – najveće priznanje koje dodeljuje Vatrogasni savez Srbije civilnom licu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?