Sneg i dalje pada, zimske službe na terenu

09:12:00 13.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Sneg u Novom Sadu i dalje pada, a zimske služe neumorno rade na terenu.

Sneg i dalje pada, zimske službe na terenu

Foto: JKP "Čistoća"



Radnici JKP „Čistoća“ su na ulicama od ranog jutra kako bi dodatno obezbedili prohodne pešačke staze za sugrađane koji idu na posao. Kako navode u ovom preduzeću, prohodnost pešačkih staza obezbeđuje i mehanizacija opremljena daskama i rasipačima soli.

U JKP „Tržnica“ kažu da su sneg na novosadskim pijacama dočekali spremno. Zimska služba je posula so i radi na uklanjanju snega sa svih pijačnih površina.

Sneg i dalje pada, zimske službe na terenu

Foto: JKP "Tržnica"



- Tokom snežnih padavina, predviđeno je da prostor za čišćenje snega i leda obuhvata prostor pijace i prilaze pijaci u širini od 1,5 do dva metra, kako bi se omogućio nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima i posetiocima pijaca – ističu u JKP „Tržnica“ i dodaju da su zakupci lokala na pijacama u obavezi da čiste prostor ispred svojih objekata.

Zimska služba JKP „Gradsko zelenilo“ čisti sneg i posipa so sa autobuskih stajališta, prilaza i pešačkih staza na mostovima i nadvožnjacima, potom Petrovaradinskoj tvrđavi, u parkovima i na nekoliko trgova u gradu. Pešačke staze na mostovima tretiraju se magnezijum hloridom.

Njihove ekipe će i tokom dana nastaviti sa radom kako bi svi delovi bili prohodni i bezbedni za građane.

Sneg i dalje pada, zimske službe na terenu

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"



Šef zimske službe JKP „Put“ Gojko Etinski kaže za 021.rs da su tokom jučerašnjeg dana radile sve ekipe ovog preduzeća kako bi očistile glavne saobraćajnice, a da se danas prelazi na neprioritetne puteve.

Visina snežnog pokrivača u gradu je oko pet centimetara, što ne predstavlja problem, ali je sa sremske strane snežni pokrivač visok oko 30 centimetara. Najveći problem što se čišćenja tiče bila je deonica Rakovac - Zmajevac u opštini Beočin. Etinski smatra da je to najverovatnije zato što je tamo bilo puno saobraćaja, jer je mnogo ljudi krenulo na Frušku goru.

Sneg i dalje pada, zimske službe na terenu

Foto_ JKP "Čistoća"



U JP „Putevi Srbije“ ističu da su i na pojedinim deonicama u Novom Sadu i okolini kolovozi vlažni, dok je debljina snežnog pokrivača do pet centimetara.

Na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, u 5:38 časova, snega ima na sledećim deonicama:

I B-12, Begeč - Novi Sad (semaforska raskrsnica za rafineriju), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B -21, Novi Sad (raskrsnica ulica Temerinska i Partizanska) - Petrovaradin (do raskrsnice sa putem za Bukovac), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

II A-100, Novi Sad (od kružne raskrsnice za Rodić) - Petrovaradin (do kapije za ulaz u Navip), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm (semaforska raskrsnica za rafineriju), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?