Sneg prestao da pada, Zimska služba čisti grad

10:02:00 27.02.2018, Komentara: 2

Novi Sad – Posle gotovo dva cela dana, sneg je prestao da pada, a saobraćaj u gradu je i dalje otežan. Sve ekipe zimskih službi gradskih preduzeća su na terenu i pokušavaju da uklone snežne nanose sa puta. Posipa se so i rizla, a čisti se i mehanizacijom. Najgora je situacija u manjim ulicama koje nisu prioritetne za čišćenje.

Sneg prestao da pada, Zimska služba čisti grad


Kako poručuju u GSP-u, jutros je situacija bila lošija nego juče, ali je u ranim prepodnevnim satima saobraćaj normalizovan. Vremenske neprilike dovele su do toga da je saobraćaj usporen.

- Bilo je manjih odstupanja od reda vožnje, ali nije bilo planski otkazivanih polazaka osim do Grabova. Juče smo na nekoliko sati imali problema sa trasom do Popovice, međutim, kasno popodne autobusi su ponovo mogli da saobraćaju na toj liniji. Saobraćaj je sada normalizovan, funkcioniše normalno, osim do Grabova – kazali su u GSP-u za 021.rs.

Zimska služba JKP „Put“ se i dalje nalazi u trećem stepenu pripravnosti. Na terenu je 45 jedinica sa 25 vozila i isto toliko mašina, jer posuta su nema efekta pošto su temperature niske. Na kolovozima prvog prioriteta, koje u uslovima neprekidnih padavina konstantno čiste, ima snega do pet centimetara. U ovom preduzeću navode da je saobraćaj usporen i otežan. Vetar stvara nanose snega na pojedinim deonicama, zbog čega je nekoliko ekipa stalno angažovano na pravcima za Stepanovićevo, Kovilj, Čenej, Pejićeve salaše, a po potrebi i za Begeč i Popovicu.

Zimska služba „Gradskog zelenila“ od jutros u 5 časova čisti sneg i posipa so i rizlu na 30 lokacija u gradu i industrijskoj zoni. Sneg se uklanja sa autobuskih stajališta, sa staza u parkovima, Petrovaradinske tvrđave, gradskih trgova i prilaza mostovima. Angažovano je 140 radnika sa 30 vozila mehanizacije, a posao otežava jak vetar. Od juče ujutru „Gradsko zelenilo“ je četiri puta izlazilo na teren, a tim tempom će se nastaviti sve dok budu trajale padavine i dok bude postojala opasnost od poledice.

Vučević: Grad funkcioniše normalno

Gradonačelnik Miloš Vučević obišao je jutros radnike komunalnih preduzeća koji su angažovani u okviru Zimske službe. Zaključeno je da je kroz sve ključne saobraćajnice u gradu prohodnost redovna.

Sneg prestao da pada, Zimska služba čisti grad

foto: Grad Novi Sad

- Ono što mogu da konstatujem je da sve zimske službe rade neprekidno u tri smene, i to u pojačanom stepenu angažovanja. Na terenu se nalazi oko 80 vozila mehanizacije i oko 250 ljudi, pre svega zaposlenih u javno-komunalnim preduzećima „Put“, „Čistoća“, „Gradsko zelenilo“ i „Parking servis“. U stalnoj smo komunikaciji sa građanima i sa mesnim zajednicama kako bismo na najbolji i najadekvatniji način pravovremeno reagovali, posebno ako na nekoj lokaciji postoji zahtev za urgentnim dejstvovanjem zimske službe. Možemo reći da grad normalno funkcioniše i da je saobraćaj normalnog intenziteta, s tim da je možda usporen na nekim deonicama, dok JGSP „Novi Sad“ redovno prevozi putnike na svim linijama. Putevi ka školama, vrtićima i domovima zdravlja su prioritet, kao i autobuska stajališta i parkinzi, pre svega u centru grada. Sistem vodosnabdevanja, odnosno kanalizacije i gradskog grejanja, funkcioniše bez problema – kazao je Vučević.

Zbog vetra i nanosa snega, otežano je stanje na deonici između Kovilja i Budisave, kao i Budisave i Kaća, tako da će zimske službe ubrzati njihovo sređivanje, dok je sremska strana grada sasvim prohodna, zaključio je gradonačelnik.

Otopljenje u petak

Danas će biti suvo i hladno vreme. Slabiji sneg je moguć tokom noći i sutra u prepodnevnim satima. Očekuje nas i zahlađenje, pa će u četvrtak jutarnja temperatura biti -17, a najviša dnevna -4. U petak otopljenje i temperature oko nule. U noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom celog dana očekuje nas sneg koji će u večernjim satima preći u kišu.


Izvor: novisad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Aleksandra

, *.dynamic.a1.rs

Tezge treba da postoje ali na Trgu kod Riblje pijace. Nikako na Mileticevom Trgu


Erzebet

, *.dynamic.sbb.rs

Cekala sam 6 (za Adice )jutros punih 30 minuta...kako onda funkcionise sve jako treba


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?