"Sneg u avgustu" na 12 kilometara

15:08:00 04.08.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Tradicionalna planinarska akcija "Sneg u avgustu", koju organizuje planinarsko društvo "Naftaš", povodom godišnjice Bitke kod Petrovaradina, biće održana sutra, 5. avgusta.

Polazak na ovu jednodnevnu šetnju je u 10.15 sati, iz Petrovaradina sa okretnice gradskih autobusa broj 3 i 9, a upravo ovim autobusima se iz Novog Sada može doći do okretnice.

Staza vodi preko Vezirca i Doma na Stražilovu do Sremskih Karlovaca, dugačka je oko 12 kilometara, sa visinskom razlikom u penjanju oko 300 metara. Dolazak u Sremske Karlovce planira se za 17 sati, a povratak je gradskim prevozom ili vozom.

"Sneg u avgustu" na 12 kilometara

Jan van Huhtenberg - ''Bitka kod Petrovaradina'

Zainteresovani treba da ponesu hranu i vodu, a da se obuku i obuju u skladu sa vremenskim uslovima. Vodič će biti Siniša Matejašev, s sve dodatne informacije mogu se dobiti od njega pozivom na broj 060 444 29 75.

Inače, bitka kod Petrovaradina vođena je 5.avgusta 1716. godine između austrijske i turske vojske. Turci su bili poraženi i prinuđeni na povlačenje, a austrijska vojska je zaplenila veliku količinu oružja i ratne opreme.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Milica

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Veoma lepa planinarska akcija, letnja i opuštajuća bez nekog velikog napora.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?