Narednih dana do 10 centimetara snega, za sada bez problema

09:02:00 26.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Sneg koji od noćas pada u Novom Sadu, nije izazvao veće probleme u saobraćaju. Ulice su prohodne, a zimske službe svih gradskih preduzeća su na ulicama.

Narednih dana do 10 centimetara snega, za sada bez problema

foto: JKP "Gradsko zelenilo"



Snežni pokrivač je jutros oko osam sati bio debljine oko dva centimetra, koji ne stvara probleme u saobraćaju. Autobusi GSP-a jutros voze redovno u svim pravcima, a vozači su, za sada, oprezni i voze sporije nego inače.

Od 5 sati na terenu se nalaze 142 radnika sa 30 vozila mehanizacije Zimske službe JKP „Gradsko zelenilo“.

- Prvi krug čišćenja autobuskih stajališta, staza u parkovima i oko njih, gradskih trgova, pešačkih prilaza mostovima i Petrovaradinske tvrđave je završen. Pored čišćenja, radnici posipaju so i rizlu, a prilazi mostovima prskaju se magnezijum-hloridom – navodi se u saopštenju ovog preduzeća.


Narednih dana do 10 centimetara snega, za sada bez problema

foto: JKP "Gradsko zelenilo"



Vozačima se savetuje oprez, jer su temperature ispod nule i sneg se neće topiti, a nove padavine nas očekuju tokom dana, a posebno noćas. Sneg će padati i sutra i u sredu, doduše manjim intezitetom. U četvrtak vrlo hladno i suvo, sa jutarnjom temperaturom od -15. Sneg ponovo u petak, a temperatura će preći nulu tek u subotu.

Zasedao Gradski štab za vanredne situacije

Na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije je konstatovano da su zimske službe gradskih preduzeća, odnosno JKP ''Gradsko zelenilo'', JKP ''Čistoća'', JKP ''Parking servis'' i JKP ''Put'' konstantno na terenu. Gradonačelnik je informisan da su angažovani svi raspoloživi kapaciteti i mehanizacija.

Rečeno je da se saobraćajnice čiste redovno prema prioritetu, da se javni gradski prevoz odvija po predviđenom režimu, i da zdravstvene ustanove funkcionišu uobičajeno. Takođe, rečeno je da ima dovoljno mesta u prihvatilištima za beskućnike, i da će biti zbrinuti svi kojima bude potrebno. Na sastanku Štaba dogovoreno je da će sve vitalne ustanove i službe raditi pojačano u cilju obezbeđivanja nesmetanog odvijanja života u gradu.

Predstavnik Republičkog hidrometeorološkog zavoda izvestio je prisutne da se u naredna dva dana očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10cm u Novom Sadu, ali i da je reč o uobičajenim zimskim uslovima.

Ukoliko se ukaže potreba, građani se za podršku i informacije mogu obratiti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove telefonom na brojeve: 021/4872-402, 021/4872-403, 021/4872-404, 021/4872-544, kao i Upravi za vanredne situacije na broj 1985.

Iz Štaba podsećaju da su preduzeća, ustanove i druga pravna lica, preduzetnici, kao i stambene zajednice, odnosno vlasnici ili zakupci stanova i porodičnih zgrada ili kuća, u skladu sa Odlukom o uređenju Grada Novog Sada i Odlukom o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, u obavezi da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza, da posipaju odgovarajućim materijalom ispred objekata, odnosno zgrada, kao i da uklanjaju sneg i led sa krovova objekata.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, ENE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?