Sneg zavejao Novi Sad, saobraćaj otežan

09:03:00 23.03.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Sneg koji pada od sinoć usporio je i otežao saobraćaj u Novom Sadu. Na ulicama je oko 15 centimetara snega, a u nekim delovima grada i 20 centimetara. Upravo to i pravi problem pešacima jer trotoari jutros uglavnom nisu bili očišćeni.

Sneg zavejao Novi Sad, saobraćaj otežan

foto: JKP "Gradsko zelenilo"

Sneg stvara probleme i na gradskim i na prigradskim linijama GSP-a. Najteže je na polascima do sremske strane grada, to jest do Grabova, Sviloša, Beočin Sela i Popovice, kazala je za 021 portparolka GSP-a Snežana Jaković.

Sneg zavejao Novi Sad, saobraćaj otežan

foto: JKP "Gradsko zelenilo"

Ekipe Zimske službe Gradskog zelenila od sinoć u 23 časa nalaze se na terenu. Na poslovima čišćenja snega i posipanja soli, rizle i magnezijum-hlorida trenutno je angažovano 145 radnika sa 30 vozila mehanizacije. Prioritet imaju autobuska stajališta i pešački prilazi mostovima, a sneg se uklanja i sa 10 gradskih trgova, Petrovaradinske tvrđave, šetnih staza u parkovima i oko njih itd.

Sneg zavejao Novi Sad, saobraćaj otežan

foto: JKP "Čistoća"

„Gradsko zelenilo“ apeluje na Novosađane da počiste sneg ispred zgrada i lokala, kako bi se omogućilo nesmetano kretanje građana. Da podsetimo da upravnici stambenih zajednica imaju obavezu da brinu o čistoći prilaza ulazima u zgrade. Privatnici imaju obavezu da čiste ispred svojih objekata.

Sneg zavejao Novi Sad, saobraćaj otežan

foto: JKP "Čistoća"

Zimska služba JKP „Parking servis“ saopštila je da od 5 časova neprestano uklanjaju sneg sa javnih parkirališta koja se nalaze u zoni naplate, u čemu pomaže i sva raspoloživa mehanizacija preduzeća. Na terenu se nalazi oko 100 radnika i 10 specijalnih vozila. Sa povećanim obimom padavina radnicima na terenu su se pridružili i zaposleni iz administracije, odnosno angažovani su svi raspoloživi kapaciteti preduzeća, kako bi obezbedili da parkirališta budu u funkciji. Prioritet su parking mesta kod zdravstvenih ustanova, garaža kod Srpskog narodnog pozorišta, zatvoreno parkiralište na Trgu galerija i parking mesta u centru grada.

Otežan je i prilaz svim novosadskim pijacama. U JKP „Tržnica“ poručuju da se ulažu napori kako bi se sneg uklonio u meri neophodnoj za nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima na pijacama.

Prema najavama meteorologa, sneg bi trebalo da pada celo prepodne, a potom će početi da slabi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?