Snimak seksa na tvrđavi nije iz Petrovaradina, već iz Osijeka. Ova lažna vest najčitanija na NS uživo

17:07:00 31.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Tokom ovogodišnjeg Egzita na portalima i društvenim mrežama deljen je video-snimak seksualnog odnosa koji je navodno snimljen na Petrovaradinskoj tvrđavi. Navodili su da je ovaj snimak zabeležen prvog dana festivala. Međutim, kako piše Fake news tragač, snimak je nastao tri meseca pre Egzita na tvrđavi, ali ne Petrovaradinskoj, već u Osijeku!

Snimak seksa na tvrđavi nije iz Petrovaradina, već iz Osijeka. Ova lažna vest najčitanija na NS uživo


U trci za što više klikova, pregleda i skandaloznijih naslova, portali su „zaboravili“ da provere ko je autor snimka, gde je on nastao i kada.

Ovogodišnji festival Egzit održan je od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Nakon prvog dana festivala, na Jutjub kanalu „NSuživo TV” objavljen je video-snimak seksualnog odnosa. U kadru se, osim dvoje ljudi, vide trava i zidine građevine koja podseća na tvrđavu. Iako u naslovu snimka ne piše da je reč o Petrovaradinskoj tvrđavi, u tekstu portala NSuživo stoji sledeće: „Iako je zakonski zabranjen u Srbiji (odnos na javnom mestu prim. aut), a kazne idu i do 150.000 dinara, ovaj par se usudio da to uradi na Petrovaradinskoj tvrđavi”. Snimak na Jutjubu je do sada pogledan skoro 253.000 puta, dok je NS uživo u svom jučerašnjem tekstu saopštio da je to najčitanija vest ovog meseca, koju je navodno pročitalo više od 200.000 ljudi.

Redakcija Fake news tragača nije uspela da stupi u kontakt sa medijskim timom Egzita tokom trajanja festivala, ali su im iz organizacije naknadno odgovorili da nemaju nikakve informacije o pomenutom događaju.

Više portala prenelo je ovu vest i prateći video. Utrkivali su se u skandaloznim naslovima, ne bi li privukli što više čitalaca. Neki od njih su čak i znali da su u pitanju stranci, a drugi su utvrdili da su izopačeni perverznjaci. Jedan od portala koji je preuzeo ovu vest i dodao da je ona obeležila prvi dan Egzita, bio je i Luftika. Ipak, nekoliko dana kasnije, nakon što su dobili mejl autora spornog video-snimka, tekst su ispravili. Autor snimka je potvrdio da on datira iz aprila ove godine i da nije napravljen u Petrovaradinu, već na bedemima tvrđave u Osijeku.

- Snimku sam poslao u dvije različite prijateljske Viber grupe. Već za par sati snimka mi je pristigla iz nekih novih izvora. Evo, put do Novog Sada trajao je 3 mjeseca - napisao je autor snimka portalu Luftika i radi potvrde autentičnosti dodao i originalan snimak i fotografiju tvrđave u Osijeku gde je snimak napravljen, a čije zidine veoma podsećaju na petrovaradinske.


Izvor: Fakenews.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?