SNS: Osumnjičeni za grafite protiv Pajtića priznao krivicu, DS: On je žrtva režima

12:08:00 15.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Određen je pritvor I.G. (37) osumnjičenom da je ispisivao grafite "Smrt Pajtiću".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da policija ima njegove razgovore sa štamparijom u kojoj je naručio da se izrade šabloni sa natpisom "Smrt Pajtiću", da mu je ponuđeno da odgovara na pitanja na poligrafu, ali je njegov advokat to odbio.

SNS: Osumnjičeni za grafite protiv Pajtića priznao krivicu, DS: On je žrtva režima

Prethodno je Stefanović na konferenciji za novinare rekao da je I.G., po sopstvenom priznanju član DS-a od 1997. godine, a zaposlen je u preduzeću "Vode Vojvodine".

On je objasnio da je policija razgovarala sa I.G. prilikom pretresa njegovog stana i da je nakon pribavljanja novih dokaza tražen nalog za njegovo privođenje. Stefanović je rekao da se traga za osobom koja je pravila šablone za ispisivanje grafita i da očekuje da će ta osoba biti pronađena.

Nikola Šijan, advokat I. G, rekao je da je njegov branjenik odbacio tvrdnje o bilo kakvoj povezanosti sa tim grafitima.

I. G. je rekao da jeste član Demokratske stranke, kao i da deli stavove kritizera trenutne vlasti i da u tom smislu podržava sadržinu grafita koji kritikuju vlast, uključujući i grafit sa natpisom "Lažeš Vučiću".

DS: SNS na prostački način blati DS

U Gradskom odboru DS saopšteno je da je Novosađanin koji je uhapšen zbog sumnje da je ispisao preteće grafite protiv Bojana Pajtića nova nevina žrtva aktuelnog režima. Kako se navodi u saopštenju, ukoliko je tačan identitet uhapšenog, on jeste dugogodišnji član DS-a, ali sve ostalo je "potpuno izmišljeno ili je tek poluistinito".

"Stavljen u je pritvor, kako bi Vučićeva policija dobila vreme da pripremi dokaze za lažne optužbe ili ubedi okrivljenog da prizna krivicu, a propagandna mašinerija Srpske napredne stranke priliku da na sebi svojstven prostački način oblati Demokratsku stranku", stoji u saopštenju.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?