Soko ponovo saobraća, brzom reakcijom dispečera izbegnut sudar dva voza u Zemunu

12:09:00 19.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Nakon nekoliko otkazanih polazaka, saobraćaj na brzoj pruzi između Novog Sada i Beograda ponovo je normalizovan u 11.25 sati. Do prekida saobraćaja je došlo da bi se izbegao sudar dva voza u železničkoj stanici u Zemunu.

Soko ponovo saobraća, brzom reakcijom dispečera izbegnut sudar dva voza u Zemunu


- „Srbiјa Voz“ a.d. obaveštava korisnike usluga da јe dana 19. septembra 2023. godine od 11:25 časova uspostavljen saobraćaј vozova na novosadskoј pruzi. Zahvaljuјemo se putnicima na razumevanju – navedeno je na sajtu ovog preduzeća.

Naime, jutros je u 9.20 časova, u stanici Zemun, došlo do prekida saobraćaјa, zbog čega je i došlo do kašnjenja i otkazano je nekoliko polazaka vozova koji saobraćaju na relaciji između Beograda i Novog Sada.

Iako se u startu nije znao razlog kašnjenja i prekida saobraćaja, iz Infrastruktura železnice Srbije je saopšteno da je na taj način sprečen sudar vozova.

Kako su naveli, zahvaljujući brzoj reakciji dispečera telekomande u stanici Beograd Centar danas u 9.15 časova izbegnut je sudar dva putnička voza u železničkoj stanici Zemun, a železnički saobraćaj je u prekidu.

- Dispečer u novom Telekomandnom centru u železničkoj stanici Beograd Centar, iz koga se prati saobraćaj vozova na pruzi Beograd Centar - Novi Sad, reagovao je odgovorno i pravovremeno, nakon što je na monitorima za praćenje saobraćaja odmah registrovan položaj vozova. On je naložio da se u Centru za daljinsko upravljanje isključi napon u kontaktnoj mreži na tom delu pruge, što je odmah i učinjeno i na taj način su se vozovi zaustavili - navodi se u saopštenju.

Putnički voz koji je iz Bara saobraćao za Beograd Centar ulazio je na deveti kolosek u železničkoj stanici Zemun. U isto vreme, prema prvim informacijama sa lica mesta, Regio voz Soko koji je iz Novog Sada saobraćao ka Beograd Centru krenuo je sa osmog koloseka i bez odobrenja prošao izlazni signal koji je zabranjivao dalju vožnju.

Oba voza su blagovremeno zaustavljena, sudar je izbegnut, nema povređenih i nema nikakve materijalne štete.

Na licu mesta je železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja treba da istraži sve detalje ovog događaja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Umerena kiša
12°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 997.3 mb
Vetar: 6 m/s, SSE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?