Spasena devojka na Štrandu, spasioci je izvukli iz Dunava

19:07:00 28.07.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Spasioci koji rade na Štrandu spasili su danas jednu devojku od utapanja. Nakon ukazane pomoći na licu mesta, devojka je u svesnom stanju prevezena na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Spasena devojka na Štrandu, spasioci je izvukli iz Dunava

foto: Gradsko zelenilo

Kako je saopšteno iz JKP „Gradsko zelenilo“, koje upravlja kupalištem Štrand, oko 17 časova, na plaži izmedju Danubijusa i Mosta Slobode, spasilac je sa spasilačke kule uočio da se u vodi nalazi ženska osoba koja je plutala licem ka vodi.

– Spasilac sa kule je pravovremenom reakcijom izvukao osobu na plažu, gde joj je ukazana neophodna prva pomoć lekara i spasilaca angažovanih na Štrandu, nakon čega je u stabilnom stanju, pristiglim kolima Hitne pomoći, prevezena na dalju dijagnostiku – navedeno je u saopštenju.

Spasilačka služba kupališta Štrand apeluje na posetioce da obavezno poštuju pravila plaže i poslušaju savete i uputstva spasilačke službe, napominju iz „Zelenila“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1019.5 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Uto 4° - 21° Pretežno sunčano
Sre 5° - 20° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?