Spasena tinejdžerka koja je skočila s Varadinskog mosta u Dunav

19:03:00 30.03.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Petnaestogodišnja tinejdžerka skočila je danas oko 17 časova s Varadinskog mosta u Dunav, ali je na svu sreću spasena.

Spasena tinejdžerka koja je skočila s Varadinskog mosta u Dunav

Ona je zadobila povrede opasne po život, ali je stabilna i svesna i nalazi se na jedinici intenzivne nege Dečije hirurgije radi opservacije, piše 021.

Portparol Hitne pomoći doktor Zoran Krulj potvrdio je za medije da je njihova ekipa na licu mesta zbrinula devojčicu, nakon čega je sa politraumatskim povredama, u svesnom stanju, prevezla u Dečiju bolnicu.

Prema pisanju „Dnevnika“, devojčica je spasena zahvaljujući brzoj reakciji lađara s jednog tegljača koji je usidren na Dunavu uz Beogradski kej.

- Bio sam u čamcu koji je privezan uz brod i pokušao sam da startujem motor. Odjednom sam čuo da je neko u vodi. Ubrzo je na brod stigla informacija da se radi o utopljenici. Nekako sam uspeo da startujem motor i pentom krenuo ka utopljenici. Voda je i sada veoma brza i telo je već bilo na sredini reke, oko 300 metara daleko od mosta. Prišao sam utopljenici, njeno telo je plutalo po vodi. Uhvatio sam je za kosu i uvukao u čamac. Da je izvučem iz čamca pomogla su mi dvojica mojih kolega, takođe radnika „Brodokomerca“. Devojčica je bila svesna, molila je da ne kažem roditeljima... Ubrzo je došla Hitna pomoć, bila je i policija - ispričao je za „Dnevnik“ hrabri lađar Aleksandar Prelić.

Ovaj skromni čovek kaže da mu je drago što je spasao jedan mladi život, a ovo mu nije prvi put da spasava nekog. Do sada je još dva puta spasao utoljenike iz Dunava.



Izvor: novisad.com, 021, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?