Spojeni lukovi Žeželjevog mosta

12:10:00 21.10.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Lukovi Žeželjevog mosta konačno su juče spojeni, nakon 18 godina. Radovi se privode kraju, a građani će, prema planovima, most moći peške da pređu sredinom novembra.

Spojeni lukovi Žeželjevog mostafoto: Facebook / NSU - Uživo sa novosadskih ulica

Duži luk ima 219, a kraći 177 metara, a postavljeni su na centralni rečni stub. Novi Žeželjev most je replika starog, izgrađenog 1961. godine po projektu čuvenog arhitekte Branka Žeželja. Razlikuju se što su na nekadašnjem mostu po dva luka na obodima bili od betona, a na novom su od čelika.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović nedavno najavio da se u januaru sledeće godine može očekivati otvaranje te deonice za železnički saobraćaj. Nakon završetka gradnje planirana je demontaža postojećeg privremenog montažno - demontažnog mosta koja će trajati do februara naredne godine.

Investitor pojekta u vrednosti od 48,23 miliona evra je "Infrastruktura Železnice Srbije", a izvođač radova španski konzorcijum JV Azvi - Taddei – Horta Coslada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?