Spomenik kralju Petru I Karađorđeviću na Trgu Republike do 22. novembra

14:05:00 03.05.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Gradska uprava raspisala je javnu nabavku za izlivanje spomenika kralja Petra I Karađorđevića, koji će biti postavljen na Trgu Republike, prema konkursnoj dokumentaciji, najkasnije do 22. novembra ove godine.

Spomenik kralju Petru I Karađorđeviću na Trgu Republike do 22. novembra

Spomenik će se izraditi po modelu koji će napraviti akademski vajar Zoran Ivanović, koji je ranije od stručne komisije Grada dobio posao pravljenja modela spomenika Kralju Petru I Karađorđeviću na konju u glini sa rokom do 5. jula ove godine. Za to će biti plaćen 12 miliona dinara.

Ko dobije posao na tenderu u obavezi je da odlije spomenik u bronzi i potom ga transportuje do Novog Sada i montira. Spomenik će biti visok oko 10 metara i nalaziće se na zelenoj površini na Trgu Republike koja je tu napravljena pre nekoliko godina. Kralj će gledati ka Vladičanskom dvoru, a postament će biti od mermera i na njemu će pisati tekst na ćirilici na sve četiri strane, a oko njega će biti postavljena podna rasveta.

Koliko će tačno Novi Sad dati za izradu ovog spomenika za sada nije poznato, ali gledajući koliko je već dato i procene vrednosti tendera, izvesno je da će suma ići i do 30 miliona dinara, piše portal 021.rs.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Tuzno

Toliko bolesnih, gladnih... Sram da vas je trošite pare svih nas, ali ima Boga...


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?