Sportski kompleks u Futogu biće završen do novembra

20:01:00 17.01.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Sportski kompleks u Futogu trebalo bi da bude završen do novembra.

Sportski kompleks u Futogu biće završen do novembra

U prizemlju objekta, u Proleterskoj ulici bb, nalaziće se olimpijski bazen i dva mala dečja, dok će na prvoj etaži biti celina sa teretanom, fitnesom, kao i tribinama u dužini olimpijskog bazena.

Pored zatvorenih bazena, sadržaje Sportskog kompleksa u Futogu činiće i otvoreni sportski tereni i to dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena, zatim dečija igrališta i teretane na otvorenom.

Gradi se i kompletna prateća infrastruktura, kao i pešačke staze, parkinzi, javna rasveta, trafo-stanica i drugo.

Sportski kompleks u Futogu biće završen do novembra

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića ova investicija je jedna od najvećih koja se realizuje iz budžeta Grada i napreduje zacrtanom dinamikom, tako da će biti završena pre kraja ove godine.

- Skoro 1,8 milijardi dinara smo izdvojili iz gradskog budžeta za realizaciju tog projekta, vodeći računa jednakosti kvaliteta života u gradu i prigradskim naseljima. Sagledavamo redovno potrebe naših sugrađana, pa tako i potrebu da se obezbedi dodatni sportski i bazenski sadržaj za građane Futoga, ali i svih sugrađana koji gravitiraju ka njemu, a to su svakako Veterničani i Begečani - rekao je Đurić i podsetio da se uporedo sa ovim ulaganjem investira u sportsku infrastrukturu i sadržaje na javnim površinama.

Kako je istakao, ove godine se radi i rekonstrukcija otvorenih bazena na Sajmištu u vrednosti od 72 miliona dinara, a ulagaće se i u postavljanje novih sportskih terena, teretana na otvorenom, ali i dečjih igrališta širom grada



Foto: ugzins.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.0 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?