Sportski smer ponovo u "Jovinoj" gimnaziji

20:06:00 10.06.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Prirodno-matematički sporski smer u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" ponovo će biti uveden od naredne školske godine.

Sportski smer ponovo u "Jovinoj" gimnaziji

Smer je školske 2016/2017. ukinulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali se ponovo vraća na inicijativu Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

Iako je rok za prijavu za sportski smer prošao, ipak je do 20. juna moguće dostaviti potvrde u škole, a koje će biti prosleđene Republičkoj upisnoj komisiji. Da bi neko uopšte imao pravo da konkuriše za prirodno-matematički sportski smer, mora da ima potvrdu resornog sportskog saveza, a koji je na spisku Ministarstva omladine i sporta, odnosno da je registrovani sportista, po mogućstvu, s već ostvarenim rezultatima, na osnovu kojih dobija dodatne bodove.

Direktor Gimnazije Radivoje P. Stojković kaže da je reč o redovnom smeru, koji će imati plan i program usklađen s potrebama tih đaka.

"Budući da imaju mnogo obaveza, naša želja je da ih podržimo i obezbedimo im dobro akademsko obrazovanje, nakon kojeg će moći uspešno da nastave svoje školovanje“, rekao je Stojković, i dodao da taj smer zahteva pojačan angažman prosvetnih radnika, njihovu posvećenost i individualizaciju u nastavi.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?