Sprečeno izbacivanje majke s dvoje dece iz stana na Telepu

16:10:00 11.10.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Aktivisti Združene akcije „Krov nad glavom“ sprečili su nenajavljeno izbacivane samohrane majke Ane Risteske i njeno dvoje dece, iz njihovog stana na Telepu, u Heroja Pinkija 115. Pored zamenika izvršitelja, policajaca i predstavnika novosadskog Centra za socijalni rad, prisutan je bio i kupac stana na Telepu, ali su svi otišli posle kratkog razgovora sa ocem Ane Risteske, Nikolom, pošto ih aktivisti nisu pustili u dvorište, javio je portal Autonomija.info.

Sprečeno izbacivanje majke s dvoje dece iz stana na Telepu

foto: Združena akcija "Krov nad glavom"

Anina porodica u tom stanu živi već godinama pod neograničenim trajanjem zakupa. Međutim, do problema je došlo kada je bivši muž Anine sestre – Dalibor Petrović, koji je vlasnik 50 posto imovine firme zajedno sa Aninim ocem, prodao stan koji se u katastru vodi na ime firme. Ana je izjavila da je suvlasnik firme, bez znanja njenog oca napravio dug na račun firme oko tri miliona dinara, zbog čega je stan prodat na javnoj licitaciji.

- Mogao je da obavesti moga oca, kao suvlasnika da firma ima dug, mogao je da pristane na to da mu isplatimo taj dug, da se ne proda stan. Ali mi nismo dobili nikakvo obaveštenje ni za šta, sve do momenta kada je došao kupac sa licitacije da nam kaže da se iselimo, da je on novi vlasnik. Prethodno nikakav dopis, nikakvo obaveštenje nismo dobili. Ništa – rekla je Risteska.

Dodala je da su zbog toga protiv direktora i suvlasnika podnete krivične prijave.

Sprečeno izbacivanje majke s dvoje dece iz stana na Telepu

foto: Združena akcija "Krov nad glavom"

Risteska precizira da u zgradi koju je gradila firma u kojoj je suvlasnik njen otac postoje četiri stana, od kojih dva nisu useljena, te da je očigledna namera da se proda baš njen stan u koji je u međuvremenu uložila oko pet miliona dinara.

Nemanja Pantović iz Združene akcije „Krov nad glavom“ rekao je da je u pitanju komplikovan slučaj u kojem je kršen zakon, falsifikovana dokumentacija, zbog čega će samohrana majka s dvoje dece završiti na ulici, iako nema nikakve veze sa dugovima.

- Mi branimo majku s decom koja apsolutno nema nikakve veze sa poslovnim kombinacijama koje su prethodile ovom danas. Žrtva je malverzacija koje još nisu dobile sudski epilog, ali bi zbog toga trebalo da ostane na ulici. Tome se protivimo – istakao je Pantović.

Dodao je da ne želi da ulazi u poslovne odnose investitora, izvršitelja, notara i drugih nadležnih organa, već samo da se spreči da porodica završi na ulici. Od pravosuđa očekuje da uradi svoj posao.

Inače, pre odlaska kupac stana ušao je u verbalni sukob s aktivistima Združene akcije „Krov nad glavom“ Markom Đelevićem i Mihajlom Nikolićem, kojima je poručio da ih je zapamtio i da će ih naći na fakultetu. Inače, njih dvojica pretučeni su u junu u Kampusu Novosadskog univerziteta, a počinioci još nisu pronađeni.


Izvor: Autonomija.info


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?