Sramota: Mladi lome česme s pijaćom vodom

11:07:00 19.07.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Izgleda da su nevaspitanje i bahatost mladih dostigli toliki stepen da je neophodno apelovati na njih da ne rade stvari koje bi trebalo da se podrazumevaju.

Ovaj put JKP "Vodovod i kanalizacija" zamolilo je, pogotovo na mlađe sugrađane, da postavljene česme sa pijaćom vodom ne lome i ne ostavljaju vodu na njima otvorenu, kako bi omogućili osveženje svima, kojima ono u ovim tropskim danima bude neophodno.

Sramota: Mladi lome česme s pijaćom vodomOvo nisu mladi koji lome česme, foto: 24sata (R. Getel)

"Vovodod" je osim česmi, koje se nalaze na 11 lokacija u gradu, postavio i cisterne sa pijaćom vodom, koje će narednih dana stajati na Bulevaru oslobođenja kod Futoške pijace, ispred Železničke stanice, kod glavnog ulaza Štranda i ispred Gradske kuće.

Inače, početkom meseca je "Vodovod" saopštio i da su u pojedinim naseljima na sremskoj strani grada zabeležene krađe vode sa hidranata, što može da bude izuzetno opasno.

"Neki od neodgovornih sugrađana na taj način izvlače velike količine vode iz sistema što u uslovima ekstremnih vrućina i porasta potrošnje ugrožava rad Pogona za preradu i distribuciju vode, a što može da ugrozi i vodosnabdevanje svih Novosađana. Osim toga, krađa vode sa hidrantske mreže je ozbiljan prekršaj i zato što može da napravi probleme u radu vatrogasnih i spasilačkih službi čime se i ljudski životi dovode u opasnost", saopšteno je u "Vodovodu".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Gordana

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Zar je moguce da se toliko mrzi grad koji je vas! Lomite , pisete po fasadama, urinirate gde se to ne radi, bacate otpatke po ulici...ali to radite samo ovde. Kada odete u tliko voljeni zapadni svet, ne pada vam na pamet tako nesto. Zasto? Odjednom ste savesni gradjani tudjih gradova i drzava. Volela bih da cujem odakle takva promena? Vise cenite tudje, bojite se sankcija, ne mrzite kao kod kuce...? A mozda je bolje da pitam roditelje: zar vam toliko nije stalo do vase dece?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?