Sređivanje fasada i krovova u centru Novog Sada

13:11:00 16.11.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Građevinsko - zanatski i konzervatorsko - restauratorski radovi na tri objekta u centru Novog Sada trebalo bi da počnu do kraja godine, imajući u vidu da je Zavod za zaštitu spomenika kulture nedavno odabrao izvođače. Kako piše „Dnevnik“, sređivaće se fasade i krovi na zgradama u Dunavskoj 8 i 10 i na Trgu Marije Trandafil 12.

Sređivanje fasada i krovova u centru Novog Sada


Reč je o zgradama od posebnog istorijskog i arhitektonskog značaja, a njihova obnova poverena je grupi pet beogradskih i dva novosadska preduzeća, s tim što je nosilac posla „Ornament investinženjering” iz Beograda.

Sređivanje zgrade u Dunavskoj 8 trebalo bi da bude završeno za tri meseca i koštaće gotovo šest miliona dinara, dok će obnova objekta u Dunavskoj 10 trajati mesec duže, odnosno 120 dana, i za to će biti izdvojeno oko osam miliona. Najviše novca, više od 15,5 miliona dinara, biće izdvojeno za rekonstrukciju zgrade na Trgu Marije Trandafil 12, a svi predviđeni radovi moraju biti završeni za 240 dana.

Podsetimo, objekte u centru i Almaškom kraju Zavod za zaštitu spomenika kulture sređuje u okviru 17. faze obnove uličnih fasada i krovova u Petrovaradinu i Novom Sadu. Reč je o višegodišnjem projektu obnove graditeljskog nasleđa, za koji je većina novca obezbeđena iz republičkog budžeta, a do sada je rekonstruisano više od 90 zgrada i kuća.



Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
24°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 992.9 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?