Srednjoškolcima jeftinije mesečne karte

12:01:00 10.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Srednjoškolcima s područja novosadske opštine, koji putuju u škole u mestima udaljenim do 50 kilometara od Novog Sada, Grad će finansirati 40 dsto troškova međumesnog prevoza, a u izuzetnim slučajevima 80 odsto, ako je đak bez jednog ili oba roditelja, dete samohranog roditelja, iz porodice koje ostvaruje pravo na dečji dodatak, izbeglo, prognano ili raseljeno lice...

Srednjoškolcima jeftinije mesečne karte

Ovi učenici treba da podnesu zahtev u pisarnici Gradske kuće u Novom Sadu, da bi i u drugom polugodištu dobili deo troškova mesečne karte. Oni koji su to pravo imali u prvom polugodištu, ne treba ponovo da podnose dokumenta, već samo zahtev, da navedu ime i prezime, mesto i adresu stanovanja, broj telefona, naziv i sedište auto-prevoznika, relaciju putovanja, naziv, adresu i mesto škole koju pohađaju.

Učenici koji prvi put podnose zahtev, podnose i posebnu dokumentaciju, koja je naznačena na zahtevu za povlašćeni prevoz.

Za đake kojima se odobri pravo na povlasticu auto-prevoznik može potraživati novac od novosadske lokalne samouprave za procenat za koji je umanjio cenu mesečne đačke markice.

Ovu olakšicu za đake i njihove roditelje sada će finansirati Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu tako što će s autobuskim prevoznikom sklapati ugovor o međumesnom prevozu učenika, umesto Gradske uprave za obrazovanje, koja je to činila do 30. decembra 2015.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?