Sremska Kamenica dobiće biciklističke i pešačke staze

10:01:00 16.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog čestih snežnih padavina, postoji mogućnost da će izgradnja kružnog toka u Sremskoj Kamenici trajati duže od očekivanih 210 kalendarskih dana.

Sremska Kamenica dobiće biciklističke i pešačke staze


- Počelo se pre gotovo meseca i za sada su u toku pripremni radovi, koji, između ostalog, podrazumevaju izmeštanje gasovodnih i naftovodnih inastalacija. Osim toga, posečena su stabla i raskrčeno je šiblje koje je pravilo probleme u preglednosti, te je saobraćaj već sada bezbedniji za bicikliste i pešake, ali i za automobiliste – kazao je za Dnevnik predsednik Saveta mesne zajednice Sremska Kamenica Ljubomir Lasica.

Po njegovim rečima, kružna raskrsnica biće postavljena na potesu Put dr Goldmana i ulica Moše Pijade i Branislava Bukurova, a radi se o saobraćajnicama oko Instituta u Sremskoj Kamenici.

Osim raskrsnice, gradiće se biciklističke i pešačke staze, ne bi li se olakšao pešački saobraćaj, a biciklisti izmestili s kolovoza. Na taj način se povećava bezbednost svih učesnika u saobraćaju na toj lokaciji.

- Po urbanističkom planu, na poljani pored kružne raskrsnice biće podignuta i stambena zgrada, koja će imati i dečje igralište. Ovim putem bih apelovao na sve građane da budu strpljivi i da imaju razumevanja tokom radova jer će to na kraju biti za dobrobit i bezbednost svih nas – dodao je Lasica.

U konkursnoj dokumentaciji, koja je dostupna na sajtu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, stoji da su na Putu dr Goldmana predviđene dve kolovozne trake, koje će fizički biti odvojene razdelnim pojasom. Što se tiče saobraćajnice koja vodi do Instituta, predviđeno je zadržavanje postojeće širine kolovoza i uklapanje kružne raskrsnice u postojeće stanje. Za saobraćajnicu u Moše Pijade i Branislava Bukurova je predviđeno da se nova raskrsnica i saobraćajnice, koje povezuju novu kružnu raskrsnicu, uklapaju u postojeći kolovoz i projektovane su za dvosmerni saobraćaj. Takođe će i javno osvetljenje biti prilagođeno novom saobraćajnom rešenju.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 9 m/s, SE
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?