Srpsko-kineske policijske patrole i u centru Novog Sada

15:09:00 23.09.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Posle Beograda, od danas srpski i kineski policajci šetaju i novosadskim ulicama. Kako piše 021, građani su srpsko-kinesku patrolu u kojoj su dva kineska policajca i srpski policajac i policajka mogli da vide u centru Novog Sada, Dunavskom parku i na Keju.

Srpsko-kineske policijske patrole i u centru Novog Sada

foto: MUP, arhiva



Koliko se moglo čuti, kineski policajci prvi dan na ulicama Novog Sada provode u obilasku ulica i lokacija gde turisti uglavnom borave, a ovo je i prilika da se upoznaju sa svojim kolegama iz Srbije.

Mnoge policije u svetu neguju ovakav vid saradanje gde se ljudstvo razmenjuje kako bi se olakšala komunikacija sa strancima. To su srpski državljani, na primer, mogli da vide i u Crnoj Gori.

Kineski policajci nisu naoružani i nemaju nikakve posebne nadležnosti, već im je zadatak da tokom patrola u Novom Sadu, Beogradu i Smederevu, gde je najveći broj kineskih turista, pomognu u komunikaciji sa njima ne samo zbog jezika, već i zbog toga što je međunarodna praksa pokazala da su građani otvoreniji za saradnju kada vide predstavnike svoje zemlje.

Kineski policajci su za nekoliko dana u Beogradu postali prava atrakcija, pa je sve više ljudi koji žele da se fotogtrafišu sa njima. Slično je i u Novom Sadu, gde su prolaznici ovu srpsko-kinesku patrolu fotografisali mobilnim telefonima, a nekolicina im se i javila na engleskom.


Izvor: 021, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 998.9 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?