Srušen i Društveni centar

11:05:00 17.05.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Društveni centar, jedan od donedavno najomiljenijih okupljališta mmladih u Novom Sadu, juče je srušen.

Srušen i Društveni centar

Podsetimo, "Društveni centar" se nalazio u napuštenim barakama u Kineskoj četvrti, delu grada, koji je promovisan kao budući Omladinski i umetnički kvart, u okviru kandidature Novog Sada za prestonicu mladih. U njemu su organizovane brojne svirke, žurke, izložbe, književne i poetske večeri...

U oktobru 2016. godine napuštene zgrade u "Kineskoj četvrti" zahvatio je požar, u kojem je izgoreo i deo Društvenog centra.

Taj prostor je samo jedan od ranije srušenih objekata iz ove nekadašnje industrijske zone, za koje su, bez obzira na negodovanje građana, gradski urbanisti procenili da su nebezbedni i da se ne mogu obnoviti.

Od svih objekata u Kineskoj četvrti, neće biti srušeni popularna „Fabrika” Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Omladinski centar, hala u kojoj je klub „Kvoter” i druge zgrade unutar kompleksa.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Jaca

A Firčijev studio Think-Thank niko ne dira a svako ko uđe samo pogledom po njemu može da vidi da bi buknuo ko kutija šibica za 5 minuta da se ne daj Bože nešto desi. Sav je od drveta i plastike.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?