Šta čeka Novi Sad u narednom periodu?

09:09:00 23.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je treći put izabran na tu funkciju, rekao je za RTS da nastavlja da radi ono što su bili zadaci i u prethodnom periodu. Prema njegovim rečima, glavni ciljevi su izgradnja četvrtog mosta, rekonstrukcija Spensa, prečistač otpadnih voda.

Šta čeka Novi Sad u narednom periodu?


Vučević kaže da je veliki plan izgradnja četvrtog mosta, koji bi trebalo da rastereti zapadni pritisak saobraćaja u Novom Sadu i rekonstrukcija Spensa. Veruje da za dve do tri godine može da se počne sa gradnjom mosta. Visoko su pozicionirani i projekti regionalne deponije, da se konačno reši pitanje komunalnoh otpada i izgradnja centralnog prečistača otpadnih voda.

- Time bi zaokružili tu komponentu koja je veoma bitna u tretmanu svega onoga što utiče na kvalitet vazduha i vode u gradu - istče Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada kaže da se bore za dve nove fabrike, jednu iz Nemačke i jednu iz Japana.

- Gospodin Seki, drugi čovek „Nideka“ bio je u poseti kod predsednika Aleksandra Vučića i predsednika pokrajinske vlade Igora Mirovića i obišao je industrijsku zonu „Sever 4“. Oni odlučuju između nekoliko gradova u Evropi i mi se nadamo da će to biti Novi Sad - ističe Vučević.

Dodaje da je druga fabrika jedna divizija „Kontinentala“.

- To su sve osetljiva pitanja jer su oni u fazi donošenja odluka. Time bi potpuno rešili ekonomsku poziciju grada, ali to nije samo priča za ovaj grad nego i Temerin, Titel, Žabalj, Beočin, Sremske Karlovce, Bač, Bačku Palanku, praktično ceo Južnobački okrug - naglasio je Vučević.

Gradonačelnik se pohvalioi i da Novi Sad po prvi put ima stopu nezaposlenosti ispod šest posto.

- Prvi put kad sam biran 2012. godine u gradu je bilo 130.000 zaposlenih, a danas skoro 158.000. To su rezultati koji mi daju za pravo da verujem da ćemo izdržati i ovaj period iza i ispred nas u smislu kovida – kazao je Vučević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 2 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?