"Stan" želi firma sa svega osam zaposlenih

09:04:00 04.04.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Litvanska kompanija "Civinity", koja ima nameru da preuzme JKP "Stan", ima samo osam zaposlenih, od kojih se polovina bavi menadžementom, i svega jedan automobil.

Podaci iz litvanskog registra, koje je istraživao "Blic", pokazuju i da je ova firma 2014. godine prihodovala manje od 500.000 evra, a dve godine pre toga su zarađivali do 20.000 evra godišnje.

"Stan" želi firma sa svega osam zaposlenih

Član borda direktora, Darijus Zakarauskas, koji je potpisnik pisma o namerama, već je bio na čelu kompanija u regionu, a od 2006. do 2011. bio je predsednik Upravnog odbora rudnika boksita "Srebrenica".

Na čelu rudnika, Zakarauskas je napravio ogromna dugovanja i otišao, odnosno grupa litvanskih firmi je napravila dugove u milionima evra. Potom su bukvalno preko noći 2013. godine svi nestali iz Srebrenice, a te afere ni do danas nisu rešene.

Ipak, Zakarauskas kaže da su spremili plan za "Stan" kako bi se rešili dugovi preduzeća i modernizovalo poslovanje.

Ali, u "Stanu" o saradnji sa Litvancima ćute. Izjave nisu davali ni članovi veća Aleksandar Bašić i Vladimir Stojković.

Prvi čovek novosadskog sindikata komunalaca Zoran Radosavljević napominje da se ne protive javno-privatnom partnerstvu, ali da se za sada nisu pokazali uspešnim i dodaje da rukovodstvo "Stana" nije obavestilo radnike o litvanskoj ponudi.

Inače, trenutna dugovanja "Stana" premašuju pet miliona evra, preduzeće je pred stečajem već nekoliko godina uz povremene štrajkove radnika, stalne blokade računa i druge probleme u poslovanju.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?